Kassasysteem nieuws

NF525 versie 2.2 Gecertificeerd

NF525
NF525

Cerme ICT, Rijswijk, 21 september 2023 - NF525 V2.2

NF525 - Het kloppende hart van vele winkels is het kassasysteem vaak aangeduid als POS (Point of Sale)omgeving. De POS software draait als kassasysteem, eventueel als webshop en meestal is er ook een verbinding met de Cloud als Back-up. Dit is de digitale omgeving waarin alle verkooptransacties plaatsvinden. Het is ook de plek waar gevoelige financiële informatie wordt verwerkt. Daarom is het van vitaal belang om te zorgen dat een POS systeem niet alleen efficiënt werkt, maar ook veilig en betrouwbaar is. En dat is waar het NF525 certificaat in beeld komt!

NF525 Certificaat versie 2.2, wat is het en wat heb ik eraan?

Laten we beginnen met de basis: NF525 staat voor "Norme Française 525," wat verwijst naar een reeks stevige normen en criteria die Frankrijk heeft ontwikkeld om fraude in verkooptransacties te voorkomen en belastingontduiking tegen te gaan. Alle transacties moeten op een digitale ‘rol’ in chronologische volgorde worden opgeslagen én versleuteld. Iedere wijziging van een transactie uit het verleden wordt gezien als nieuwe transactie. Er wordt niets overschreven, enkel aangevuld. Met andere woorden, dit certificaat is voor een winkelier een hard bewijs dat de POS-software voldoet aan strenge normen voor financiële transparantie en integriteit! 

NF525, in vogelvlucht:

  1. Wettelijke Conformiteit: In veel landen, waaronder Frankrijk, is het verplicht om gecertificeerde POS-software te gebruiken om belastingfraude te voorkomen. Als je jouw POS software niet up-to-date houdt volgens de nieuwste normen, dan loop je het risico op boetes of juridische problemen. Het NF525 certificaat helpt je te voldoen aan wettelijke vereisten.
  2. Financiële Veiligheid: NF525 waarborgt dat financiële transacties veilig worden verwerkt en het beschermt je administratie tegen fraudeurs die proberen te knoeien met de verkoopgegevens.
  3. Vertrouwen: Klanten vertrouwen erop dat ze veilig kunnen betalen in je winkel. Middels een gecertificeerd kassasysteem laat je zien dat je een betrouwbare winkelier bent.
  4. Efficiëntie en Nauwkeurigheid: Gecertificeerde POS-software is niet alleen veiliger, maar ook efficiënter en nauwkeuriger. Het minimaliseert fouten en zorgt voor een soepel betaalproces.

Kortom, het NF525 certificaat versie 2.2 is de sleutel tot veilige en betrouwbare kassa-software. Je voldoet aan de wettelijke vereisten terwijl je efficiënt en veilig je verkooptransacties verwerkt.

   Op de website van Infocert.org kan je het certificaat inzien of neem contact op als je meer wilt weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *