CERMEPOS

Vaak gestelde vragen over POS systemen

Vaak gestelde vragen over POS systemen

Wat is een Kassa Terminal?

Dit is het apparaat waarmee u de verkopen registreert. Dit kan een mini POS computer zijn, een personal computer, laptop of tablet. Let op het aantal aansluitpoorten: afhankelijk van uw winkelomgeving heeft u extra aansluitpoorten nodig voor de randapparatuur.

Welk PIN apparaat heb ik nodig?

Er zijn twee mogelijkheden een vast of mobiele PIN machine. Bij veelvuldig gebruik, zoals supermarkt,  adviseren wij de PIN automaat van het merk Yomani (vast) of Yoximo (mobiel). Heeft u weinig betaaltransacties dan kan een laaggeprijs instapmodel voldoen.

Moet ik het te betalen bedrag intoetsen op het PIN apparaat?

Nee, het CermePOS kassasysteem stuurt het betalen bedrag naar de  PIN terminal en uw klant rekent af. is de PIN transactie goedgekeurd, dan drukt de kassabon-printer de kassabon af als bewijs van betaling. 

Wat is een kassabon printer?

Dit is meestal een thermische printer, er is geen inkt nodig, die gekoppeld is aan de kassa. De printer drukt na betaling een betaalbewijs af. 

Welke kassalades bestaan er?

Flip Top en Horizontaal. De Flip Top kassalade opent naar boven, de horizontale versie opent zoals een schuiflade.

 

Wat is een Customer Display?

Dit is het beeldscherm waarop de klant de verrichtingen van de kassier kan volgen. Daarop ziet de klant wat er wordt aangeslagen of gescand. Daarnaast wordt een gedeelte van het customer display gebruikt om promoties en aanbiedingen af te beelden.

Wat is een Schappenkaart printer?

Dit is een thermische printer, een winkel heeft schappen waarin de producten staan.  Op een schap zit meestal een kaartje waarop de naam en prijs van het product staan  met een barcode. Dat kaartje heet dus een schappenkaart. De barcode wordt door de winkelier gebruikt als men gaat inventariseren. Middels een mobiele datacollector scant men de barcode, geeft men het aantal in, en worden de gegevens real time via WiFi naar een kassa of backoffice omgeving verzonden.

Wat is een Barcode Scanner?

Dat is een apparaat waarmee je de zwarte streepjes op een product kunt scannen. Dit kan met de hand, een vast apparaat of een inbouw scanner-weegschaal. Deze laatste wordt meestal in een supermarkt gebruikt. 

Welke POS Weegschalen bestaan er?

Er zijn verschillende versies van een POS Weegschaal. De losse weegschaal wordt enkel gebruikt om te wegen en een label met barcode te printen om deze te scannen aan de kassa. Er is ook een versie die tegelijkertijd als kassa functioneert. Een POS Kassa Weegschaal wordt vaak gebruikt in winkels zoals een slagerij, vis-, groente- of delicatessenwinkel. Alle kassa handelingen kunnen dan op één apparaat uitgevoerd worden. 

Algemene zaken

Betalingscondities

Cerme ICT Bv  hanteert de volgende condities:

  • Een project start zodra 60% van het totaalbedrag, inclusief BTW, vooraf voldaan is.
  • Op de dag van installatie moet 30% van het factuurbedrag, inclusief BTW, voldaan zijn.
  • Het restant, 10% van het totaalbedrag (inclusief BTW) dient binnen 10 dagen na installatie voldaan te worden.
Als ik geen servicecontract heb, wat zijn dan de kosten?
On call Doordeweeks van 08:00 tot 18:00 uur, telefonisch of remote, per 15 minuten € 30,- Na 18:00 uur en in het weekend (zaterdag en zondag) per 15 minuten € 40,- On site (support op uw locatie) Per gewerkt uur € 98,- minimaal 30 minuten worden berekend.
Voorrijkosten
0 - 30 Km €  75
31 - 60 Km €  90
61 - 90 Km €  115
91 - 120 Km €  130
121 - 150  Km €  150
151 - 200 Km €  225
201 - 300  Km 300
(!!! Link naar servicecontracten maken en formulieren voor aanvraag en afdrukken tarieven)
Wat moet ik doen als een product niet functioneert?

U neemt contact op met onze helpdesk, zij zullen samen met u controleren of het product daadwerkelijk  defect is of een instelling nodig heeft. 

Can I change or cancel my order?

Enim adipiscing commodo vestibulum condimentum parturient vulputate gravida phasellus scelerisque tellus lobortis scelerisque hac metus tincidunt mi.

Vestibulum vestibulum parturient inceptos scelerisque neque a facilisis posuere sem ullamcorper scelerisque ac.

What is ``package tracking`` in my orders?

Dignissim id a at adipiscing aptent nunc a dui dis quis est arcu parturient conubia lacinia adipiscing pulvinar nullam mi etiam leo molestie at elementum.

Quis nam per sem facilisis a a parturient consectetur mauris scelerisque parturient adipiscing pretium ac eget consectetur.

Condimentum nascetur sagittis eu himenaeos pharetra natoque bibendum pharetra nec vel a turpis dis phasellus ultrices sapien.