shape_3.png
lazy

CermePOS voldoet aan NF 525 certificaat, versie 2.2 , Check!

Wat is de NF 525 Certificate?

Hoe kunnen retailers voldoen aan de nieuwe wet?

Winkeliers moeten ervoor zorgen dat niet elke afzonderlijke verkoop kan worden gewijzigd nadat deze in het systeem is ingevoerd. Hoewel dit vrij eenvoudig klinkt, betekent het echt dat de POS-software die ze gebruiken moet worden bijgewerkt om ervoor te zorgen dat invoer niet kan worden gewijzigd of verwijderd. Dit betekent ook dat elke wijziging in een verkoop, of het nu een fout of een retour betreft, als een nieuwe transactie in het systeem moet worden ingevoerd. In principe moet het voor iedereen onmogelijk zijn om een reeds opgeslagen transactie te wijzigen.

 

Hoe kan een detailhandelaar bewijzen dat zijn software compliant is?

Er zijn twee manieren waarop een winkelier kan aantonen dat zijn POS-software voldoet aan de nieuwe wet. Ze kunnen de belastingdienst laten zien dat ze een conformiteitscertificaat hebben dat wordt beheerd door hun softwareleverancier, of een certificaat dat is afgegeven door een externe certificeringsinstantie.

NF525 certificate CermeLVE B2311-CermeICT-19 September 2023

Het kloppende hart van vele winkels is het kassasysteem vaak aangeduid als POS (Point of Sale) omgeving. De POS software draait als kassasysteem, eventueel als webshop en meestal is er ook een verbinding met de Cloud als back-up. Het is de digitale omgeving waarin alle verkooptransacties plaatsvinden. Het is ook de plek waar gevoelige financiële informatie wordt verwerkt. Daarom is het van vitaal belang om ervoor te zorgen dat een POS systeem niet alleen efficiënt werkt, maar ook veilig en betrouwbaar is. En dat is waar een NF525-certificaat in beeld komt!

 

NF525 Certificaat, wat is dat en wat heb ik daaraan?

Laten we beginnen met de basis: wat is het NF525 certificaat? NF525 staat voor "Norme Française 525," wat verwijst naar een reeks stevige normen en criteria die Frankrijk heeft ontwikkeld om fraude in verkooptransacties te voorkomen en belastingontduiking tegen te gaan. Alle transacties moeten op een digitale ‘rol’ in chronologische volgorde worden opgeslagen én versleuteld. Iedere wijziging van een transactie uit het verleden wordt gezien als een nieuwe transactie. Er wordt niets overschreven, enkel aangevuld. Met andere woorden, het NF525-certificaat is een hard bewijs dat je POS-software voldoet aan strenge normen voor financiële transparantie en integriteit. Voldoet de software van een kassasysteem daar niet aan, dan kan de overheid in Frankrijk een boete opleggen.

 

Nu je weet wat het NF525 certificaat is, laten we eens kijken waarom het zo belangrijk is voor een winkel:

  1. Wettelijke Conformiteit: In veel landen, waaronder Frankrijk, is het verplicht om gecertificeerde POS-software te gebruiken om belastingfraude te voorkomen. Als je jouw POS software niet up-to-date houdt met de nieuwste normen, dan loop je het risico boetes en juridische problemen te krijgen. Het NF525-certificaat helpt je te voldoen aan deze wettelijke vereisten.
  2. Financiële Veiligheid: Het NF525-certificaat waarborgt dat je financiële transacties veilig worden verwerkt. Het beschermt jouw bedrijf tegen mogelijke fraudeurs die proberen te knoeien met verkoopgegevens of belastingontduiking plegen. Met gecertificeerde POS-software kun je met een gerust hart zaken doen, wetende dat je gegevens veilig zijn.
  3. Vertrouwen van Klanten: Klanten vertrouwen op jouw integriteit als ze bij je winkel kopen. Het hebben van het NF525-certificaat geeft je een sterk verkoopargument. Klanten weten dat hun financiële gegevens veilig zijn en dat je een betrouwbare handelaar bent.
  4. Efficiëntie en Nauwkeurigheid: Gecertificeerde POS-software is niet alleen veiliger, maar ook efficiënter en nauwkeuriger. Het minimaliseert fouten en zorgt voor een soepele transactie-ervaring voor zowel jou als je klanten.

Kortom, het NF525 certificaat is de sleutel tot veilige en betrouwbare kassa-software, waarmee je zowel aan wettelijke vereisten voldoet als het vertrouwen van je klanten opbouwt terwijl je efficiënter en nauwkeuriger transacties verwerkt. Het is een waardevolle investering voor elke winkel.

Certificeringen, dealerschap en prijzen