shape_3.png
lazy

GoBD-certificaat voor Duitsland behaald

Cerme ICT heeft het

GoBD: Nieuwe boekhoudregels

BY DECEMBER DATED NOVEMBER 14, 2014, DE DUITSE FISCALE AUTORITEIT HEEFT DE GOBD AANGEPAST OM DE HUIDIGE TECHNISCHE STAAT TE REFLECTEREN.

De belastingdienst heeft de vereisten voor bedrijfsboekhouding op zeer specifieke manieren aangescherpt, vooral wanneer IT-systemen worden gebruikt. Dit heeft onder meer betrekking op:

  • Tijdige registratie van land (register) records,
  • Onvermogen om boekingen en records te wijzigen,
  • Opslag van elektronische ontvangstbewijzen en EDP-gegevens,
  • De behoefte aan procesdocumentatie van digitale workflows.

De nieuwe GoBD doet niet alleen van invloed op grote bedrijven, het is van invloed op alle bedrijven – inclusief kleine operaties en freelancers die de contant geldmethode gebruiken. Het is ook opmerkelijk dat voorlopige systemen en aangesloten systemen, zoals systemen voor materiaalbeheer of tijdregistratiesystemen, zijn opgenomen in de vereisten en termijnen voor het vastleggen van zakelijke transacties. Het niet naleven van de nieuwe bepalingen kan ernstige problemen veroorzaken in het geval van een belastingcontrole. In twijfelgevallen kan dit leiden tot een schatting van de belastinggrondslag. Bedrijven moeten zich al houden aan de eerste financiële verslagleggingsdeadlines voor de maand januari 2015. Onder de GoBD moeten zakelijke transacties aan het einde van de volgende maand (februari 2015) worden geregistreerd om op tijd te zijn. Daarom moeten er aanpassingen worden gedaan aan het boekhoudsysteem.

lazy
GoBD-certificate-for-germany