Kassasysteem nieuws

Gesloten Betaalsysteem: Efficiëntie in Kassasystemen en Contante Betalingen

lazy

Gesloten Betaalsysteem

Een gesloten betaalsysteem betekent dat klanten contante betalingen verrichten bij een geldautomaat. Dit wordt ook wel aangeduid als Cashmanagementsysteem of CashRecycler. Dit systeem is verbonden met het kassasysteem om contante betalingen geautomatiseerd te verwerken.

Hoe Werkt een Gesloten Betaalsysteem?

Het kassasysteem in een winkel is verbonden met dit apparaat. De kassamedewerker slaat de producten aan, zodra het totaalbedrag bekend is, het afrekenproces begint, krijgt de klant betaalopties: Pinnen bij het PIN-apparaat, betalen met een betaalpas, creditcard of mobiele telefoon. Als de klant contant wil betalen, zijn er extra stappen. De betaling moet worden gecontroleerd en wisselgeld uitgekeerd. Contante betalingen zorgen voor een kas-inhoud, dit moet gecontroleerd worden worden tijdens de kassa-afsluiting.

Cashmanagementsystemen

Cashmanagementsystemen bieden aanzienlijke voordelen, zoals het elimineren van handmatig tellen. Ze registreren de betaalde bedragen met betaalvorm, en keren indien nodig het wisselgeld uit. Rapporten zijn voortdurend beschikbaar, met de juiste kassasoftware kunnen de contante transacties in real-time vanuit de cloud worden bekeken. Dit geldt zowel voor een enkele kassa als meerdere kassa's als die gekoppeld zijn aan deze geld wisselmachine. Voor winkelbedrijven met meerdere vestigingen zijn er oplossingen om een volledig inzicht te krijgen, tot op de cent nauwkeurig indien gewenst.

Veiligheid, Fout of Fraude?

Contant geld biedt ruimte voor fouten en of frauduleuze handelingen, bewust of onbewust, denk bijvoorbeeld aan vals geld. Een doordacht kassasysteem met een gesloten betaalsysteem vermindert deze risico's tot vrijwel nul. Medewerkers hebben geen fysiek contact met contant geld en vals geld wordt bij de bron gedetecteerd. Dit voorkomt discussies en derving, een geruststellende gedachte voor het management.

Efficiëntie en Tijdsbesparing in Winkels

Het proces van kassa-afsluiting en balancering vergt normaal gesproken veel tijd en beïnvloedt de productiviteit. De besparingen in tijd variëren afhankelijk van de organisatie, het aantal kassa's, en de gebruikte methoden. Over het algemeen zal het gebruik van een gesloten betaalsysteem resulteren in een tijdsbesparing van minstens 50% in vergelijking met handmatig tellen en zoals eerder genoemd, het minimaliseert fouten.

Meer weten over een Gesloten Betaalsysteem en Cash Management? Neem contact op voor gratis advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *