Prijzen en Certificering

CermePOS voldoet aan RKSV

lazy

Veranderingen in de Oostenrijkse kasregisteruitvoering 2017: CermePOS voldoet aan RKSV

“Registrierkassensicherheitsverordnung (RKSV)”, een nieuwe bepaling voor de afhandeling van elektronische kassa’s, schrijft voor dat vanaf 1 januari 2017 in Oostenrijk elk bonnetje digitaal moet worden ondertekend en opgeslagen. CermePOS is nu met succes geregistreerd als partner van officiële certificatiedienstverlener A-Trust en krijgt als zodanig toegang tot kassa-certificaten voor de binnenkort verplichte digitale handtekeningen.

Per 1 januari 2017 moeten alle kassa’s in Oostenrijk worden uitgerust met een technisch veiligheidsapparaat, een bepaald apparaat voor het veilig aanmaken van handtekeningen (handtekeningkaart). Met deze handtekeningkaart worden alle gegevens van het kassasysteem / kassasysteem digitaal ondertekend en dus beschermd tegen manipulatie. Bovendien zullen alle ontvangsten worden ondertekend met geavanceerde elektronische handtekeningen.

Om deze handtekeningen legaal te maken, is een bepaald kassaatcertificaat vereist. CermePOS, verkrijgt dit via de officiële certificatiedienstverlener A-Trust en voldoet daarmee aan alle voorwaarden voor het veilig en accuraat genereren van de vereiste handtekeningen.